Synas online

SEO är något man måste ägna sig åt för att synas online. Många gör misstaget att tro att bygger man bara en webbplats så kommer besökarna av sig själva. Så enkelt är det inte. För att det ska gå till på det viset så måste besökarna känna till din exakta webbadress, ditt domännamn. Det kan ju vara så att du inte har några större ambitioner för din webbsida än att nå ut till dina närmaste och då räcker det med att de känner till din webbadress. Men, för dem som har större planer än så och kanske vill driva företagande så är det a och o att man jobbar med sajtens synlighet online. Synligheten via sökmotorerna är vad som kallas SEO.

Det mesta man gör för att nå ut med sin webbadress är bra för webbsidans synlighet och kan dessutom sägas ingå i det SEO-arbete som man gör. Så fort du berättar om din webbsidas domännamn på webben så har du placerat en länk – och det är bra, men det behövs långt många fler länkar än den ute på webben. Det är bara en metod för att nå ut till nya besökare. Men, kom alltså ihåg att vara noga med att berätta om din webbsida online så fort du har möjlighet. Skriv den på så många platser som möjligt, i kommentarsfält och så vidare.

För företagare är detta med SEO så viktigt att de brukar anställa folk som sköter detta; företagets webbmaster. Eller så köper man tjänsterna utifrån andra företagare som har SEO som specialitet. Har man väl börjat ranka på sökmotorernas förstasidor så når man alltså ut till sitt tänkta kundsegment utan kostnad. Eller rättare sagt, har man lyckats med det så har man antingen betalat i tid och energi och kanske blod, svett och tårar. Eller så har man betalat i pengar genom att köpa webbmarknadsföring och SEO från ett annat företag.