Blogga

Ett bra knep för att klättra online är att knyta en blogg till webbsidan. Man brukar skilja på landningssidor, bloggar och webbsidor och en landningssida är en enklare sida där man kanske fångar upp e-postadresser till exempel. Även den här typen av webbsida behöver marknadsföras online och då kan man ta hjälpa av en blogg. Google tillhandahåller en plattform för att skapa bloggar som heter Blogger. Google är främst en sökmotor så det är inte utan att man får för sig att de kanske startade denna plattform just som hjälpmedel för webbsidornas placering på sökmotorerna. Vi skulle nog på stå att just bloggande är ett mycket effektivt sätt att klättra online.

Beroende på vad man ägnar sig åt så finns det de som använder bloggen som enda webbsida.

Detta fenomen ser man till exempel hos människor vars enda företagande egentligen bygger på att “blogga”. Sökmotorerna fullkomligen älskar bloggar. De gör verkligen allting rätt som sökmotorernas robotar gillar. Robotarna är de som avgör hur sökmotorn ska svara på en sökning. Anta att en person söker på “blommor”. Då gör roboten allt för att sortera ut det absolut bästa resultatet för att personen som sökt efter blommorna ska bli så nöjd som möjligt med resultatet.

För att resultatet ska bli så gott som möjligt så tar robotarna hänsyn till en mängd olika algoritmer, d.v.s. matematiska formler för att avgöra vilka resultat som blir bäst. Något som robotarna gillar det är en sida som är aktiv – och det är en blogg som uppdateras ofta. Då ser roboten att sidan är aktiv och levande. Roboten vill inte rekommendera en sida där ingenting händer. Så – att knyta en blogg till sin verksamhet är en riktigt bra ide under förutsättning att du kommer att uppdatera den ofta. Fundera igenom ordentligt hur du skulle jobba med en blogg,orkar du uppdatera ofta? Har du nån som kan göra det åt dig? Annars kanske inte en blogg är rätt val för dig.